• Neskončnost...

    LIKOVNEGA PROSTORA

Dobrodošli v moj virtualni atelje.

V čarobni svet interdisciplinarne umetnosti.

Nina Kurnik (1987) k ustvarjanju pristopa interdisciplinarno.

Kombinacija slikarstva in ilustracije, oblikovanja in fotografije pomeni že značilen slog vizualnega izražanja. Leta 2016 je diplomirala iz slikarstva in modernih vizualnih praks, leta 2013 pa iz pravnih znanosti. Nenavadna kombinacija družboslovja in umetnosti – na eni strani dolgoletne izkušnje iz ateljejev izkušenih slikarskih mojstrov, na drugi pa tehnologija, družboslovje, digitalni mediji in študij na področju modernih vizualnih praks – je prinesla poklic, ki ga prejšnja desetletja še niso poznala.

Nina Kurnik je dejavna na slovenskih in tujih tleh kot samostojna oblikovalka in strokovnjakinja za vizualno kreativo ter inovacije in strategije na področju komunikacije, v umetniških vodah (številne samostojne razstave v Sloveniji) in multimedii v Sloveniji in tujini.

Ustvarjalne in inovativne komunikacijske strategije gradi s povezovanjem obeh področij – družboslovja in vizualne umetnosti.

Med vidnejšimi projekti so grafične in vsebinske kreativne rešitve v komunikaciji turizma v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo @feelslovenia Storytelling (2018 -), grafične podobe nacionalnih kampanj “Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo” (2018) in vsesplovensko kampanjo za promocijo turizma na slovenskih tleh “Zdaj je čas, Moja Slovenija” (2020), vzpostavitev celostne vizualne digitalne navzočnosti in digitalnega prodajnega prostora ter komunikacije avstrijske Pivovarne Bevog (2016 – ), “on show” ilustracije v živo na Ljubljanskem tednu mode (2017, 2018, 2019), ilustracije za italijansko podjetje Max Mara (2019), grafična podoba in ilustracija za linijo temper in risalnih potrebščin Aero (2017), sodelovanje s proizvajalcem umetniških pripomočkov Brevillier – Cretacolor in mnogo drugih projektov.

Njene ilustracije, fotografije in druge vizualije so bile objavljene v številnih odmevnih domačih in tujih medijih, v slovenski mediateki za tuje medije, na blogih in na drugih platformah, med drugim v Falstaff Magazine, Discover Germany; Elle Slovenija, revija Turizem, več projektov pa je bilo nagrajenih na mednarodni ravni – zlato za Inovacijo, za inovativni digitalni pristop ilustriranih zgodb @feelslovenia Instagram Stories do uporabnikov družbenih omrežij – Instagram @feelslovenia na ITB Berlin na mednarodnem tekmovanju v multimedii v turizmu – Golden City Gate 2019 (v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo).

Med njena dela se uvrščajo številne vidne grafične podobe in celostne rešitve (tasteslovenia.si; vseslovenska kampanja “Zdaj je čas, Moja Slovenija”, celostna grafična podoba za Ljubljanske zbore, itd.).

Večna estetika je nekaj,

kar je zapisano v očeh vsakogar.

Pri svojem delu se drži načela, da je navdih lahko vsepovsod okrog nas. Svet in nas same se moramo naučiti gledati. Izvorni umetniški izrazi so tako risbe figur z ogljem v velikem formatu in raziskovanje anatomije človeške figure skozi risbo, kot nadgradnja na digitalnih medijih pa tudi razvoj lastnoročne tipografije in ilustracije.

Skozi svoje dojemanje vizualnega in tradicionalne, klasične umetnosti v zgodnji dobi, se tudi digitalna dela spogledujejo s praksami in estetiko prejšnjih stoletij, a hkrati zmeraj plujejo korak naprej od današnjega časa.

///

///

NAGRADE

2019 - 1st Prize - Innovation, Golden City Gate, International multimedia competition in tourism - project @feelslovenia Stories 2020 - 2nd Prize - Online - Instagram @feelslovenia, Golden City Gate, International multimedia competition in tourism - project @feelslovenia Instagram 2021 - 2nd Prize - IGTV - Innovation, International multimedia competition in tourism - project @feelslovenia Instagram TV